promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tévesen utaltak a bankszámlájára, a nő pedig gyorsan el is költötte a pénzt
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mondhatnánk, hogy így kell ezt csinálni, minek utalta a sértett rossz helyre, azonban nem ilyen egyszerű a dolog.

Vannak esetek, amikor a tévedések megpecsételődnek. Például ha elírjuk a telefonszámot, és a sajátunk helyett más valaki kártyáját töltjük fel, azt már nem lehet visszacsinálni. Ha kifúj a szél egy nagyobb bankjegyet a kezünkből, és viszi a messzeségbe, akkor azt valószínűleg már soha nem fogjuk újra látni. Viszont ha tévesen utalunk, aminek nyoma van, és az illető nem szolgáltatja vissza az összeget, ott már lesznek problémák, méghozzá annak, aki elszórja a pénzt.

Ismét előkerült egy ilyen ügy, mivel a Debreceni Járási Ügyészség jogtalan elsajátítás vétsége miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a bankszámlájára tévesen utalt összeget felvette és később sem adta vissza tulajdonosának.

A sértett két évvel ezelőtt egy számlát akart rendezni, így készpénzátutalási megbízást adott a folyószámláját vezető pénzintézet részére. A megbízáson helyen tüntette fel a cég nevét és adószámát is, azonban a bankszámlaszám megadásakor az utolsó számjegyet elírta, így a 144 ezer forint máshol landolt.

A nő, aki a potyautalást kapta, készpénzt vett fel, és lekérdezte a folyószámlája egyenlegét. Ekkor észlelte, hogy hamarabb jött a Mikulás – szóval levette a pénzt, és el is költötte az egészet. Biztos vett cipőt, ruhákat, finom sajtokat és bort, de egyiket se kellett volna.

A Debreceni Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során a sértett kérte kárának megtérítését, polgári jogi igényt jelentett be.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben jogtalan elsajátítás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség arra tett indítványt, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki és a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás