Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Szibériai tigriskölykök születtek a Kecskeméti Vadaskertben

Szibériai tigriskölykök születtek a Kecskeméti Vadaskertben

Helyi Hírek

Szibériai tigriskölykök születtek a Kecskeméti Vadaskertben

Helyi Hírek

Helmeczi Benjamin 11:31

Különleges és örömteli esemény a Kecskeméti Vadaskertben. Szibériai tigriskölykök születtek.

A Kecskeméti Vadaskert történetében először születtek tigriskölykök. A szülőpár hároméves kora óta lakik a Kecskeméti Állatkertben, és hét év után, 2021. március 31-én egészséges tigriskölykök jöttek világra - adta hírül a Kecskeméti Vadaskert.

A tigris faj kilenc alfaja közül három alfaj már sajnos kipusztult, és a ma élő hat alfaj közül Kecskeméten a legnagyobb testű szibériai tigris alfaj egyedei láthatóak.

A Vadaskert életébe nagy meglepetést és örömet hozott a kicsik születése. A ragadozó állatok körletének két gondozója eközben nagy körültekintéssel végzi a napi feladatokat, teendőket, a tigrisek ellátását. A változatos, ásványi anyag, nyomelem és vitamin kiegészítéssel előkészített eledelek mellett a legfontosabb az anyatigris nyugalmának biztosítása. A stresszhatások miatt, az egyedi érzékenységek okán a vadállatok utódgondozása igen kockázatos.

Közleményében az inézmény azt írta, hogy a tigriskölykök és az anya is jól vannak, a kicsik szépen fejlődnek, a születéskori 900-1000 gramm súlyuk öt hetes korukra 4700 és 5100 grammra gyarapodott.

A két hím és az egy nőstény ivarú kölyök az anya féltő gondoskodását élvezi, egyelőre még az állatházban tartózkodnak, így a közönség számára még nem láthatóak. Az apa- és anyaállat e héttől kezdve néhány órát már együtt tölt, a kicsiktől elzártan. A család összeszoktatása hosszabb folyamatot igényel, azt fokozatosan végezzük.

A Vadaskert tájékoztatása szerint előreláthatólag egy hónap múlva már a látogatók is találkozhatnak a tigriskölykökkel.

Borítókép: Kecskeméti Vadaskert Facebook