Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Szombattól megváltozhat a kijárási tilalom ideje, és kinyithatnak a teraszok is

Szombattól megváltozhat a kijárási tilalom ideje, és kinyithatnak a teraszok is

Helyi Hírek

Szombattól megváltozhat a kijárási tilalom ideje, és kinyithatnak a teraszok is

Helyi Hírek

Promotions 12:52

Gulyás Gergely a Kormányinfón bejelentette, hogy a beoltottak száma valószínűleg még a hétvégén eléri a 3,5 millió főt, ami azt jelenti, hogy kinyithatnak a teraszok és a kijárási tilalom ideje is megváltozik.

Jó eséllyel hétvégén, de még az is lehet, hogy holnap elérjük a 3,5 millió beoltottat Magyarországon, így ha Pintér Sándor belügyminiszter is úgy határozza meg, akkor végre kinyithatnak a szórakozóhelyek teraszai – persze az este fél 10-es zárási időt betartva, ami természetesen ugyanúgy a boltokra is vonatkozik.

Ettől a naptól kezdve a kijárási tilalom idejének kezdete is este 11 órára módosul, ami azt jelenti, hogy ismét egy lépéssel közelebb kerülünk ahhoz, hogy visszakapjuk a „régi szabadságunkat” és ismét teljesebb szociális életet tudjunk élni.

A kormány jó döntésnek ítélte meg az iskolák és egyéb oktatási intézmények újranyitását, hiszen az óvodások 65 százaléka, és a diákok 75 százaléka tért vissza a kényszerszünet után.

Az is kiderült, hogy a kormány legalább szeptemberig szeretné meghosszabbítani a veszélyhelyzetet, mivel ez a járvány miatt továbbra is fontos az ország cselekvőképessége miatt.

Ha minden jól megy, a beoltottak száma jövő héten eléri a 4 milliót – pár nap múlva Orbán Viktor fog beszélni az újranyitás következő lépéseiről, addig viszont türelmesnek kell lennünk.

Borítókép: Gulyás Gergely / Profimedia