Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Életekkel játszanak – rengeteg kamuhívás fut be a mentőkhöz

Életekkel játszanak – rengeteg kamuhívás fut be a mentőkhöz

Helyi Hírek

Életekkel játszanak – rengeteg kamuhívás fut be a mentőkhöz

Helyi Hírek

Toronicza Péter 20:20

Az egészségügy alapból le van terhelve a koronavírus-járvány miatt, és ehhez még jönnek a vicceskedő betelefonálók.

Az Országos Mentőszolgálat nem olyan rég hozta nyilvánosságra, mennyi kamuhívást kaptak a nyakukba mostanában. A számok egészen elképesztőek, úgy meg főleg, hogy mennyire nyomás alatt dolgoznak jelenleg a koronavírus-járvány miatt.

„A mostani, elképesztő terhelés mellett, több mint 1600 kamu esethez vonultak feleslegesen az életmentők márciusban, idén pedig már több mint 4500 vaklármával nehezítették az életmentők szolgálatait a  >>tréfás kedvű bejelentők<<”

- írták a közleményben.

A mentők a koronavírus-járvány kezdete óta, több mint 1 millió járványügyi mintavételt végeztek és 135 ezer fertőzésgyanús (vagy igazoltan fertőzött) betegnek nyújtottak segítséget a megszokott mentési feladatokon felül. A mentésirányítók arra kértek mindenkit, hogy csak valós vészhelyzetben telefonáljanak.

Azt is hozzá kell tenni, hogy aki úgynevezett kamuhívást indít, az szabálysértésnek minősül, ami miatt akár 150 ezer forintos bírás is kiszabható. Persze a legfontosabb, hogy közben életekkel játszunk, mert emiatt egy súlyos esethez késve érhet ki a mentő.

 

Borítókép: Országos Mentőszolgálat