Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Kezdetét veszi a tömeges oltás, de mit jelent ez pontosan?

Kezdetét veszi a tömeges oltás, de mit jelent ez pontosan?

Helyi Hírek

Kezdetét veszi a tömeges oltás, de mit jelent ez pontosan?

Helyi Hírek

Toronicza Péter 14:14

A szigorítások mellett igyekeznek felgyorsítani az oltások sebességét is.

A március 4-i Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter újabb szigorításokat jelentett be. Ebből kiderült, hogy az óvodákat és az általános iskolákat április 7-ig bezárják, a nem létfontosságú üzletek pedig március 8. és 22. között tartanak zárva.

Pontos információ erről nem volt, de valószínűleg úgy kell kezelni, hogy az óvodák és az iskolák is jövő héttől zárják be a kapuikat.

Közben a kormány igyekszik felgyorsítani az oltás tempóját, hogy rövid időn belül minél többen jussanak hozzá a vakcinához.

A mai napon SMS-ben értesítik azt a 74 ezer krónikus beteget, akik szombaton és vasárnap megkaphatják az AstraZeneca első oltását az oltópontokon. Mivel változtak az oltási szabályok, Müller Cecília nem olyan rég bejelentette, hogy az Oxfordi Egyetem vakcináját mostantól a 60 év felettieknek is beadják.

Európában Franciaország és Belgium után Németország is változtatott az álláspontján az AstraZeneca vakcinájával kapcsolatban és már ők is oltanak vele idősebbeket. Európai Gyógyszerügynökség ajánlásában nem volt korhoz kötve a vakcina használata, de sok ország mégis inkább óvatosságból nem adta be azt a 65 év felettieknek.

Müller Cecília arra is kitért, ha mindenki elfogadja a felajánlott vakcinát, akkor egy hét alatt több mint félmillió védőoltást adhatnak be.

Borítókép: RTL híradó