promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Új szabályok léptek érvénybe, aminek sokan fognak örülni
Borítókép:  Portfolio
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

December 16-án, szerdán új szabályok léptek érvénybe, amelyek érintik a szociális dolgozókat és a tömegközlekedési eszközök vezetőit.

Kedden jelent meg a Magyar Közlönyben az új rendelet, amely kimondja, hogy a tömegközlekedési eszkököket vezető sofőrök nem kötelesek maszkot hordani, mikor a jármű zárt kialakítású vezetőfülkéjében tartózkodnak.

Emellett bekerült egy másik szabály is, miszerint a szociális, gyermekjóléti vagy gyermekvédelmi dolgozók, a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának tagjai, és a közszolgálati tisztviselőkről vagy kormányzati igazgatásról szóló törvények szerinti jogviszonyban állók ingyenesen, a menetjegy megvásárlása nélkül veheti igénybe az országos, regionális és elővárosi és a helyi személyszállítási közszolgáltatást.

Fontos hozzátenni, hogy az utazási kedvezményre jogosult személyeknek egy, a foglalkoztató által kiállított igazolással és a személyazonosság igazolására alkalmas okmánnyal kell igazolniuk, hogy jogosultak a kedvezményre.

Ez a kedvezmény a vasúti személyszállításban a másodosztályú kocsikra is érvényes, valamint a helyjegyekre, illetve a pótjegyekre is vonatkozik.

A december 16-án, szerdán érvénybe lépett új rendelet 2021. február 8-án veszti a hatályát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás