promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megtalálták a Miskolci Állatkert kenguruit, de az egyik elpusztult
Borítókép:  A borítókép csak illusztráció. Forrás: LUIS ROBAYO / AFP
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Előkerültek a Miskolci Állatkert és Kultúrparkból megszökött kenguruk; egyikük kedden elpusztult, a másikat szerdán befogták.

A miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztálya egy héttel ezelőtt adta ki a tájékoztatást, hogy megszökött két Bennett-kenguru a Miskolci Állatkert és Kultúrparkból.

Az intézmény szeptember 16-án, szerdán késő este a honlapján közölte a hírt, hogy megtalálták a két kengurut, akiket lakossági bejelentéseknek köszönhetően sikerült befogniuk.

A tájékoztatás szerint a nagyobb egyedet szeptember 15-én a Herman Ottó Emlékpark közelében fogták be, de sajnos mire az állatkert értek vele, elpusztult. A hírek szerint ő már a befogás előtt is rossz állapotban volt, vélhetően az elmúlt napok okozta stressz és kimerültség, valamint a megfelelő táplálék és ivóvíz hiánya okozta a kenguru halálát.

A kisebb egyedet szeptember 16-án néhány kiránduló vette észre az állatkert mellett vezető turista úton. Az intézmény munkatársai a bejelentés után perceken belül a helyszínre értek, és gyorsan befogták az állatot. Jó hír, hogy a kis kenguru jó van, jelenleg megfigyelés alatt áll, de amint kiheveri a kalandot, újra csatlakozhat társaihoz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás