promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kihirdették az idei felsőoktatási ponthatárokat
Borítókép:  life.hu
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nyilvánosságra hozták csütörtök este az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat. A jelentkezők háromnegyedét felvették valamilyen képzésre – ismertette Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára a ponthatárok kihirdetése után tartott budapesti sajtótájékoztatón.

Bódis József elmondta: a nagy egyetemek nagyjából úgy szerepeltek az általános felvételi eljárásban, mint az elmúlt években.

A felvett elsőéves hallgatók számát nézve az ELTE az első, amelyet a Debreceni Egyetem és Szegedi Tudományegyetem követ. Jelentősen előrelépve a Budapesti Gazdasági Egyetem idén a negyedik a rangsorban. Mesterképzésben idén 8 százalékkal magasabb a felvettek aránya, az első helyen itt is az ELTE áll, amelyet a Debreceni Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem követ

– közölte Bódis József.

A legmagasabb ponthatárokat idén többek közt az ELTE jogász- (472 pont), pszichológia- (444 pont), a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogász- (458 pont), a BME mechatronikai mérnöki- (433 pont), a Corvinus nemzetközi tanulmányok- (433 pont) és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nemzetközi biztonság és védelempolitikai (445 pont) képzésén állapították meg.

A diákok 20 órától, a bevált gyakorlat szerint, SMS-ben közvetlen értesítést kaptak,

ezzel párhuzamosan a felvi.hu oldalon is tájékozódhatnak a ponthatárokról.

A 2020 szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre 91 460-an nyújtottak be érvényes jelentkezést – olvasható a távirati iroda összefoglalójában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás