Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Vasárnap is erős UV sugárzásra figyelmeztetnek

Vasárnap is erős UV sugárzásra figyelmeztetnek

Helyi Hírek

Vasárnap is erős UV sugárzásra figyelmeztetnek

Helyi Hírek

BTP 19:15

Szombaton sem volt érdemes kimenni a napra, de holnap ugyanez lesz érvényben.

Beköszöntött az igazi strand idő, a járvány pedig visszaszorult, de ettől még vigyáznunk kell nem csak a koronavírussal, de a nappal is. A többségnek a bőre amúgy sem készült fel teljesen még a strand-szezonra, szóval könnyű semmi perc alatt leégni.

Vasárnap a figyelmeztetési értéket meghaladó, 8,4-es (extrém) UV-B-sugárzás várható. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat is azt írja a közleményében, hogy mindenki fokozottan védekezzen a napsugárzás által okozott leégés ellen. Napközben, 11 és 15 óra között kerülni kell a napozást, és mindenképpen javasolt vállat takaró póló, szalmakalap, valamint napvédő krém használata.

Az előrejelzés szerint igaz nyári időnk lesz vasárnap is. Túlnyomóan derült lesz az ég, a napsütést inkább csak a Tisza vonala mentén zavarják gomolyfelhők. Csapadék nem várható. A szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb hőmérséklet 11 és 18 Celsius-fok között valószínű, a nyugati határvidéken és az északi völgyekben lesz hűvösebb a hajnal. A legmagasabb hőmérséklet 28 és 32 fok között alakul.

A várható UV-B-értékek területi eloszlásának térképét ide kattintva lehet megtekinteni.

Borítókép: Midwest Solar Control