promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eltörölték a vásárlási időkorlátot – részletek
Borítókép:  Hír TV
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hivatalosan is eltörölték a nyugdíjasok vásárlási idősávját, ez azt jelenti, hogy innentől kezdve mindenki akkor mehet a boltba, amikor akar.

Az Országgyűlés június 16-án megszavazta a veszélyhelyzet eltörlését, így újranyithatnak a fürdők, a múzeumok, és a mozik is. Buda Andrea, a Cinema City marketing- és PR-igazgatója az IGN Hungarynek elmondta, hogy a mozihálózat hazai filmszínházai a tervek szerint július 3-tól várják újra a látogatókat, de ez még nem hivatalos.

A június 17-i ülésen a kormány további döntéseket hozott meg, többek között a nyugdíjasok vásárlási időpontjáról. Az Origo információi szerint

éjfélkor érvénybe lépett a járványügyi készültségről szóló rendelet, és ez már nem tartalmazza a vásárlási időkorlátot, tehát megszűnt.

A portál úgy tudja, hogy a maszkhasználat továbbra is kötelező lesz az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön is. A szakértők szerint a járvány mostani fázisában ezeket az intézkedéseket elegendőnek tartják, hogy továbbra is megfelelően védekezni tudjunk a koronavírus ellen, ezért döntöttek az idősáv eltörléséről.

A járványügyi készültségről szóló rendelet éjfélkor már hatályba is lépett, vagyis csütörtöktől már nem csak a 65 év felettiek vásárolhatnak 9 és 12 óra között az élelmiszerüzletetekben, drogériákban, piacokon és gyógyszertárakban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás