Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Visszaáll a rend a BKK járatain, de nem teljesen – részletek

Visszaáll a rend a BKK járatain, de nem teljesen – részletek

Helyi Hírek

Visszaáll a rend a BKK járatain, de nem teljesen – részletek

Helyi Hírek

Helmeczi Benjamin 14:28

Június 15-e, hétfőtől elkezd visszaállni a rend a BKK járatain, de néhány dolog továbbra sem változik a fővárosi tömegközlekedési eszközökön.

A BKK közleménye szerint az első ajtós felszállási rend újbóli életbe léptetéséről a járványhelyzet enyhülésével párhuzamosan döntött a vállalat a közlekedési szolgáltatócégekkel, tekintettel arra is, hogy a kötelező maszkviselés megfelelő védelmet nyújt a vírus ellen. A döntés értelmében

  • hétfőtől újra csak az első ajtón lehet felszállni arra a mintegy 220 nappali és éjszakai autóbuszra, trolibuszra, amelyek korábban is az első ajtós felszállási rend szerint üzemeltek;
  • az érintett járatokra újra csak az első ajtónál, az érvényes bérlet vagy a felszálláskor érvényesített jegy bemutatásával lehet felszállni;
  • mobiljegy használata esetén a korábbiakhoz hasonlóan a kihelyezett kód beolvasása után a járművezetőnek kell felmutatni a telefon kijelzőjén megjelenő ábrát.

Vasárnapról hétfőre virradóra eltávolítják a járművek első részét lezáró kordonokat is, hétfőtől a buszok, trolik teljes utastere használható lesz, vagyis az utasok nagyobb távolságot tudnak tartani egymástól.

A BKK kéri az utazóközönséget, hogy ha az adott járat kihasználtsága engedi, továbbra is ügyeljenek utazás közben a védőtávolság betartására, és a járművezetők védelme érdekében - ha van rá mód - a sofőrfülkétől minél távolabb foglaljanak helyet. Ugyancsak érvényben marad a szabály, amely előírja, hogy a járműveken és a megállókban csak maszkban, vagy orrot és szájat kendővel, sállal eltakarva lehet tartózkodni.

Kitértek arra is, hogy a járművezetők egészségének védelme érdekében egyelőre továbbra sem lehet tőlük a felszálláskor vonaljegyet venni. A jegy-, bérletvásárlás legbiztonságosabb módja jelenleg a közlekedési mobiljegy alkalmazás. Emellett a BKK ajánlja a városszerte található mintegy 370, rendszeresen fertőtlenített jegy- és bérletautomata használatát, vagy ügyfélközpontjainak, jegypénztárainak felkeresését. Vonaljegyet és 10 darabos gyűjtőjegyet a viszonteladó partnereknél is lehet vásárolni.

Borítókép: BKK.hu