Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Elhunyt újabb 12 beteg, jönnek az új szabályok

Elhunyt újabb 12 beteg, jönnek az új szabályok

Helyi Hírek

Elhunyt újabb 12 beteg, jönnek az új szabályok

Helyi Hírek

Promotions 07:34

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést.

2775 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 12 idős krónikus beteg, ezzel 312 főre emelkedett az elhunytak száma, 581-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból - írja a koronavirus.gov.hu.

998 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára és növelték ágykapacitásaikat.

Továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. Ezért a védekezés most kezdődő második szakaszában is - amikor vidéken a kijárási korlátozás helyébe új szabályok lépnek életbe - fontos az ajánlások és a szabályok betartása, az idősek és a krónikus betegek fokozott védelme.

Orbán Viktor miniszterelnök szerda este jelentette be, hogy milyrn változások lépnek érvénybe május 4-e, hétfőtől. Ezeknek részleteiről az alábbi cikkben olvashattok.

Borítókép: koronavirus.gov.hu