Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Fontos dolgot kér az emberektől a Magyar Posta

Fontos dolgot kér az emberektől a Magyar Posta

Helyi Hírek

Fontos dolgot kér az emberektől a Magyar Posta

Helyi Hírek

Baranyecz János 16:16

Mától rengeteg helyen kötelező az arcunk eltakarása, de valamiért a postán nem muszáj ezt megtennünk. Ezzel szemben a Magyar Posta mégis azt javasolja, hogy mindenképp viseljünk arcmaszkot.

Budapesten április 27-től kezdődően lépett érvénybe a koronavírus-járvány miatt az a rendelkezés, ami szerint a boltok, piacok és a tömegközlekedési eszközök területén kötelezően el kell takarnunk az arcunkat akár sállal, kendővel vagy maszkkal – ezzel is lassítva a koronavírus-járvány terjedését.

De rengeteg olyan hely van még, ahol nagyon sok ember megfordul, mégsem kell ezt megtennünk. Ilyen például a posta is, ahol már szinte mindenki megtapasztalhatta a hosszú sorokat és a tömeget, de valamilyen oknál fogva nem lett kötelező az arcmaszk viselete. Erre a témára fókuszál a Magyar Posta hétfői közleménye, amiből kiderül, hogy szerintük nem csupán a kereskedelmi egységekben és a tömegközlekedési eszközökön, de a postán is ugyanúgy el kell takarnunk az arcunkat:

„A fővárosi postákon is javasoljuk az arcot takaró maszk (sál, kendő) használatát, hasonlóan, mint az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. A 2020. április 27-től érvényes fővárosi rendelet a kereskedelmi egységekre és a városban közlekedő tömegközlekedési járművekre érvényes, a postákra, mint közszolgáltatást ellátó szolgáltató helyekre nem vonatkozik.
Ennek ellenére a Magyar Posta kéri a fővárosiakat, hogy használjanak védőfelszerelést akkor is, ha a postára mennek, ezzel a saját és a postai munkatársak egészségét is védik, a mindenütt jelenlévő fertőzésveszély kockázatát csökkentik.
A posták működési rendje hasonló az üzletekéhez, azaz egyszerre több ember is jelen van az ügyféltérben, ezért különösen fontos a védekezés minden formája.
A Magyar Posta a veszélyhelyzet kihirdetése óta több intézkedést is tett, hogy a fertőzésveszély kockázatát mérsékelje. Ezért folyamatosan biztosít védőfelszerelést a postai munkatársaknak, korlátozta az egyszerre az ügyféltérben tartózkodók számát, és a nyitott pultos postákra leheletfogó műanyag paravánokat szerelt.
A vállalat javasolja hogy mindazon településen, ahol a helyi önkormányzat a fertőzés további terjedése miatt kötelezővé tette a maszk vagy az arcot eltakaró kendő, sál használatát a kereskedelmi egységekben és tömegközlekedési eszközökön, az előírást a posták felkeresésekor is vegyék figyelembe.”

Borítókép: hirtv.hu