promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újabb áldozatai vannak a koronavírusnak hazánkban, majd 2,5 millióan betegedtek meg a világban
Borítókép:  a kiskunhalasi mobilkórház. Forrás: AFP/Botár Gergely.
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Meghalt 10 újabb idős krónikus beteg, és 68-cal, 1984-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – közölte a koronavirus.gov.hu.

A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 199-re emelkedett. 267-en gyógyultan távoztak a kórházból.

Jelenleg 811 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 60-an vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat, készülve a tömeges megbetegedések fázisára.

Az oldal adatai szerint jelenleg 11 240-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 48 057.

Mint kiemelték: a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. Az azonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval több a tényleges vírushordozó, aki fertőzhet. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen a budapestieket kérik, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Hozzátették: ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét. Az idősotthonok ellenőrzése zajlik, az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérjik a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1002 ember) és Pest megyében (286) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (159), Győr-Moson-Sopron megye (64), Csongrád megye (57) és Borsod-Abaúj-Zemplén megye (53). A legkevesebb fertőzött (13-13) Heves és Békés megyében van Magyarországon.

A nagyvilágban

Tovább emelkedik az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma a világban, hétfőre már 2 404 021-en betegedtek meg, míg a halottak száma elérte a 165 227-et, és 624 698-an gyógyultak meg a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint.

Vasárnap reggel 2 329 539 fertőzöttet tartottak nyilván, miközben világszerte 160 717-en vesztették életüket a Covid-19-ben, 595 229-en épültek fel a betegségből – olvasható a távirati iroda összefoglalójában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás