promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hazánkban 623 koronavírus-fertőzött van, újabb öt beteg hunyt el
Borítókép:  Anthony Wallace/AFP
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A világban drámai a helyzet, mivel átlépte az egymilliót a fertőzöttek száma.

Meghalt újabb öt krónikus betegséggel küzdő koronavírusos Magyarországon, a fertőzöttek száma pedig 623-ra nőtt. Ezzel hazánkban már 26-ra nőtt a vírus miatt az elhunytak száma, azonban a fertőzöttek közül 43-an meggyógyultak.

A világban közben még drámaibb a helyzet, mivel 1 millió 16 ezer 128 fertőzöttet tartanak nyilván a friss adatok szerint, ezekből 53 ezer 146-an hunytak el.

Nem győzik hangsúlyozni, hogy már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. Az azonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. Jelenleg 10 ezer 668-an vannak karanténban és 17 ezer 769 mintavétel történt.

Ahogy eddig is tudtuk, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik őket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét. Persze a maradj otthon szabály mindenkire vonatkozik, aki megteheti.

Jövő hét szerdán döntenek a kijárási korlátozás meghosszabbításáról:
Orbán Viktor miniszterelnök szerdára tervezi, hogy döntést hoznak a múlt héten bevezetett kijárási korlátozások jövőjét illetően. Jelenleg korlátozások jövő hét szombatig vannak érvényben, és dönteni kell, hogy fenntartják-e vagy sem.

„Ha a kényszer rávisz, megtesszük”

- fogalmazott a kormányfő, aki hozzátette, tudja, hogy közeleg a húsvét, amely egy családi ünnep, de most arra kér mindenkit, hogy maradjanak otthon a speciális helyzet miatt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás