promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Számlázz környezettudatosan! – hamarosan indul a NAV Online Számla 2.0
Borítókép:  Flickr
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A környezettudatos, költség és helytakarékos vállalati megoldások egyre inkább előtérbe kerülnek. Magyarországon a papír alapú számlázás miatt évente körülbelül 20 000 fát és 600 000 000 liter vizet használnak fel. Az SDSYS célja, hogy felszámolja az analóg folyamatokat és hatékony környezetbarát módon oldja meg a számlázással kapcsolatos feladatokat.

Az SDSYS szolgáltatásai és rendszerei megoldást kínálnak a számviteli és logisztikai bizonylatok digitális térben történő kezelésére, feldolgozására és tárolására. Így a vállalatok adminisztrációs, humán erőforrás és anyagi ráfordítása mellett a környezetre gyakorolt káros hatása is csökkenthető. A 100 százalékban magyar magánszemélyek és kockázati tőkealap tulajdonában álló cég hisz abban, hogy az észszerű automatizáció nemcsak az ipar kiváltsága.

A NAVCOM rendszer közel két éve biztosít kötelező adatszolgáltatást az Adóhatóság felé számos magyar és külföldi fejlesztésű számlázó, könyvelő szoftver és ERP számára. A szoftver modul megoldást kínál a számlák azonnali beküldésére, lekérdezésére és visszakereshetőségére.

Az NDL (Natív Dokumentum Link) rendszer a bizonylatokat, szállítói adatokat papírmentesen, digitálisan teszi elérhetővé a meglévő rendszereken belül.

A technológia garantálja, hogy a dokumentumok biztonságos, zárt csatornán keresztül, adatrögzítés nélkül áramoljanak a felhasználók között, legyen az KKV, multinacionális vállalat vagy a NAV. Nincs több elveszett cetli, számla, megrendelő, szállítólevél és teljesítés igazolás.

Mindemellett az EDI szabvány közismert hátrányait – lassú, nehézkes bevezetés, felesleges költségek – mellőzi, új lehetőségeket nyitva a nagyvállalatok és beszállítóik kapcsolatában.

A digitalizálás elengedhetetlen a mai vállalati kultúrában. A digitális átállás és az innovatív eszközök használatának bevezetése nehézséggel járhat, az SDSYS segítséget nyújt a hatékony folyamatok kialakításában és a megfelelő eszközök megtalálásában is.

Jön az Online számla 2.0

Szakmai szervezetek és a könyvelési szakmát támogató vállalkozások egyedülálló módon fogtak össze, hogy 2020 tavaszán egy 12 állomásból álló ingyenes országos roadshow keretében járják körül a NAV Online számla 2.0 rendszer bevezetése körüli kérdések és közösen tárják fel az ebben rejlő lehetőségeket.

A kezdeményezést a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Számviteli Klubja, a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete, az SDSYS – Smart Document System és az Adócampus hívta életre. Közös céljuk, hogy a könyvelők, gazdasági szakemberek részére teljeskörű tájékoztatást nyújtsanak, ezért összehívják az ország legnagyobb könyvelő és számlázó szoftverfejlesztők vezetőit, szakmai szervezetek képviselőit, adótanácsadókat, könyvelőket támogató megoldások fejlesztőit, hogy minden szemszögből megvizsgálják a 2020. július 1-én induló NAV Online Számla 2.0 rendszert. 

NAV által idén megvalósításra kerülő teljes és valós idejű digitális számlaadat szolgáltatásnak egyformán vannak veszélyei és lehetőségei, amely nemcsak a könyvelőket és a könyvelőirodákat érinti, hanem az összes olyan vállalkozás és vállalkozót, aki belföldi számlát állít ki. 

Az eseményen előadások mellett lehetőség lesz kérdezni a résztvevőktől és megvitatni a felmerülő kérdéseket. Az események első állomása március 13-án lesz Debrecenben és májusig további tíz városba jutnak el. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás