promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lemondott a Fővárosi Állatkert igazgatója, ez áll a döntés hátterében
Borítókép:  ZooBudapest
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Persányi Miklós utódját nyílt pályázaton választják majd ki.

Lemondott vezetői pozíciójáról Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója. A Budapest főpolgármesteréhez címzett levelében az alábbiakkal indokolta a döntését:

„Életem hetvenedik évébe léptem, és az utóbbi hónapokban munkámban jelentkező rendkívüli terhelés egészségemet is próbára tette. A következő időszakban még tovább növekvő feladatokat felmérve, és tapasztalva a szervezetemet érő negatív hatásokat, magasabb vezetői feladatomtól visszavonulok.”

A leköszönő főigazgató hozzátette, hogy továbbra is elkötelezett az állatkert iránt, szívesen támogatja kollégáit a továbbiakban is, utódját bármely igényelt módon segíti, erejéhez mérten kész közreműködni az állatkert fejlesztéseinek sikeres befejezésében, működtetésének előkészítésében.

Az állatkert közleménye szerint a főpolgármester elfogadta a lemondást, és azt javasolja a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatói teendőivel március 1-jével Szabó Roland agrármérnököt, az intézmény operatív igazgatóját, a főigazgató általános helyettesét bízza meg.

A Fővárosi Közgyűlés legközelebb február 26-án, szerdán ülésezik, ekkor dönthetnek a megbízott főigazgató személyéről. Persányi Miklós utódját pedig nyílt pályázaton választják majd ki.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás