Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Lemondott a Fővárosi Állatkert igazgatója, ez áll a döntés hátterében

Lemondott a Fővárosi Állatkert igazgatója, ez áll a döntés hátterében

Helyi Hírek

Lemondott a Fővárosi Állatkert igazgatója, ez áll a döntés hátterében

Helyi Hírek

Helmeczi Benjamin - 2020.02.21. 13:43

Persányi Miklós utódját nyílt pályázaton választják majd ki.

Lemondott vezetői pozíciójáról Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója. A Budapest főpolgármesteréhez címzett levelében az alábbiakkal indokolta a döntését:

„Életem hetvenedik évébe léptem, és az utóbbi hónapokban munkámban jelentkező rendkívüli terhelés egészségemet is próbára tette. A következő időszakban még tovább növekvő feladatokat felmérve, és tapasztalva a szervezetemet érő negatív hatásokat, magasabb vezetői feladatomtól visszavonulok.”

A leköszönő főigazgató hozzátette, hogy továbbra is elkötelezett az állatkert iránt, szívesen támogatja kollégáit a továbbiakban is, utódját bármely igényelt módon segíti, erejéhez mérten kész közreműködni az állatkert fejlesztéseinek sikeres befejezésében, működtetésének előkészítésében.

Az állatkert közleménye szerint a főpolgármester elfogadta a lemondást, és azt javasolja a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatói teendőivel március 1-jével Szabó Roland agrármérnököt, az intézmény operatív igazgatóját, a főigazgató általános helyettesét bízza meg.

A Fővárosi Közgyűlés legközelebb február 26-án, szerdán ülésezik, ekkor dönthetnek a megbízott főigazgató személyéről. Persányi Miklós utódját pedig nyílt pályázaton választják majd ki.

Borítókép: ZooBudapest

Legolvasottabb hírek