promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Napsütéstől a hózáporig – mutatjuk a következő hét időjárását
Borítókép:  SEBASTIAN FRÖLICH / MAURITIUS IMAGES
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A következő hét időjárását alapvetően a napsütés határozza meg, de a viharos szél mellett a hegyekben hózáporra is készülni kell.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat és az Időkép jövő heti időjárás-előrejelzéséből kiderül: az előttünk álló napokat alapvetően a napsütés határozz meg. De esőre, viharos szélre, sőt, a hegyekben hózáporra is készülni kell.

A hét első napján, hétfőn többfelé megélénkül szél, emellett sok napsütésre számíthatunk. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 8 fok között, míg a legmagasabb 10-18 fok között várható.

Kedden is hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de elszórtan lehet kisebb eső, ahogy széllel is számolni kell. Az Észak-Dunántúlon néhol viharossá fokozódik. A leghidegebb órákban 2-9, napközben 9-15 fok lesz.

Szerdán délutántól már többfelé lehet eső, estétől északnyugaton havas eső is lehet. Egyúttal megerősödik a szél. A hőmérséklet mínusz 3 és plusz 4, illetve a 8-12 fok között valószínű.

Csütörtökön javarészt napos idő lesz, többfelé erősebb széllel. Keleten zápor, a hegyekben hózápor is előfordulhat. A miminumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 3 között alakul, a legmagasabb 6 és 11 fok között valószínű.

Pénteken néhány órás napsütésre számíthatunk, elszórtan záporokkak. De északon, északkeleten néhol hózápor előfordulhat. Az élénk szél egyes helyeken akár viharossá is fokozódhat. A leghidegebb órákban mínusz 5 és plus 2, napközben plusz 4 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás