Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A tavaszias időbe belerondít a sarkvidéki léghullám

A tavaszias időbe belerondít a sarkvidéki léghullám

Helyi Hírek

A tavaszias időbe belerondít a sarkvidéki léghullám

Helyi Hírek

Promotions - 2020.02.02. 18:18

Használjuk ki a jó időt, mert néhány napon belül visszatér a hideg.

A néphagyomány szerint február 2-án a medve felébred téli álmából, és barlangjából kinézve következtet a következő hetek időjárására. Ha látja az árnyékát (zavartalan a napsütés), akkor megijed tőle és visszadől aludni, azaz sokáig tart még a tél, de ha nem látja meg (felhős az idő), akkor véleménye szerint hamarosan enyhül az idő.

Nyilván attól függ, hogy az ország melyik részén ébred fel a medve, hiszen az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint az ország keleti és déli részén felhős az idő, de nemsokára mindenhol beborítják az eget a felhők. A Fővárosi Állatkert barnamedvéje, Balu azonban meglátta az árnyékát, ami azt jelenti, hogy még sokáig tart a tél, ami a következő napokban vissza is fog térni.

Vasárnap éjszaka jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég. Az ország északi és keleti felében több helyen, máshol helyenként várható kisebb eső, zápor. A délnyugati, majd a nyugatira, északnyugatira forduló szelet több helyen erős, néhol viharos lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban 4 és 11 fok között alakul.

Hétfőn jobbára erősen felhős időben lesz részünk, nagyobb felszakadozások és hosszabb napos időszakok főként az északkeleti megyékben fordulhatnak elő. A reggeli, délelőtti órákban még szórványosan eshet az eső, záporeső, ezt követően viszont átmenetileg csökken a csapadékhajlam. Az északnyugati, nyugati szelet több helyen (legkevésbé a Délnyugat-Dunántúlon) erős, néhol viharos széllökések kísérik.

Estére mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között várható.

A hét további részében fokozatosan visszatér a hideg és a rossz idő, kedden már az ország bizonyos területein havazásra, havas esőre lehet számítani.

Borítókép: Boris HORVAT / AFP

Legolvasottabb hírek