promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szilveszterkor egész éjjel metrózhatunk Budapesten
Borítókép:  Népszava
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A BKK szilveszterkor az elmúlt években megszokott módon, több forgalmas vonalon a megszokottnál sűrűbb járatindulással biztosítja a közösségi közlekedési szolgáltatást.

December 31-e, szilveszter éjjelén a tavalyi év jelentős és sikeres fejlesztésének folytatásaként az M2-es, az M3-as (Újpest-központ és a Nagyvárad tér között) és az M4-es metróvonalon a szerelvények egész éjszaka közlekednek. Az M1-es metró éjjel 1 óráig jár, azaz a belvárosi megállókban körülbelül negyed 2-kor lehet még felszállni rá. Egész éjjel közlekedik továbbá a 4-es és a 6-os villamos, valamint az 5-ös, a 7-es, a 8E és a 9-es busz. A HÉV-vonalakon is egész éjszaka járnak a szerelvények.

Az éjszakai buszok vonalán sűrűbben induló vagy nagyobb befogadóképességű járművek közlekednek, több járat pedig meghosszabbított üzemidővel közlekedik. A belváros felől a metrókat érdemes igénybe venni, mivel Újpest-központtól, a Móricz Zsigmond körtértől, az Örs vezér terétől, illetve a Nagyvárad térről a metróhoz csatlakozó éjszakai járatok sűrűbben indulnak. Káposztásmegyer felé a Nyugati pályaudvartól, Rákospalota felé Újpest-központtól, míg Kispest és Pestszentlőrinc felé a Nagyvárad térről indul a 914-es és a 950-es járat. A metrók és a nagykörúti villamosok által érintett főbb átszállópontoktól a megszokott éjszakai járatok sűrűbben indulnak a külső végállomások irányába.

A közösségi közlekedési járatok szilveszter éjszakai menetrendje elérhető a BKK honlapján, a www.bkk.hu/menetrendek címen.

Mi lesz január elején?

  • Január 1-jén (szerdán) a közösségi közlekedési járatok az ünnepnapi/munkaszüneti menetrend szerint közlekednek.
  • Január 2-án (csütörtökön) és 3-án (pénteken) az iskolaszüneti menetrend lesz érvényben.
  • Január 6-tól a járatok a tanítási időszakban érvényes menetrendjük szerint közlekednek.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás