promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ismét ellepik a rally autók Nyíregyháza belvárosát
Borítókép:  Szarka Lajos / nyiregyhaza.hu
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Magyarországra érkezik az Európa-bajnokság, amit november 8 és 10 között tartanak meg.

Tavaly is égtek a gumik Nyíregyháza belvárosában, de az az országos rally bajnokság záró futama volt. Mivel a város bizonyította, hogy jók ennek a szervezésében, így megkapták az Európa-bajnokság (ERC) záróversenyét.

A nemzetközi szövetség (FIA) két évre Nyíregyházának ítélte oda a rally Eb hazai futamának rendezési jogát, szóval jövőre is lehet találkozni az európai élmezőnnyel. Eb futamot már 2006 óta nem rendeztek Magyarországon, Nyíregyháza pedig szeretné elérni, hogy a FIA hosszabbítson velük.  

A mezőny a gyorsasági szakaszokkal Nyíregyháza mellett a Zempléni-hegységet és Tokaj környékét is érinti. November 8-án, pénteken 18-kor Nyíregyháza ad helyet a rajtceremóniának, valamint november 10-én, vasárnap déltől a belvárosi gyorsasági futamnak – 6 kilométeres táv, 3 kört kell majd teljesíteni –, illetve este a díjátadó ceremóniának és persze a szervizparknak is.

A belvárosi gyorsasági szakasz a Kálmán utcából startol majd el. Ezt követően tovább folytatódik a Béla utcában, majd egy nagy kanyarral rátér a Szent István utcára, érinti a Luther házat, egy újabb nagy kanyart követően következik az Iskola utca és az Országzászló tér. A Kálvin tér érintését követően fordulnak rá a versenyzők a Zrínyi Ilona utcára. Következik a Luther utca, és végül a Bocskai utca hosszabb szakaszának teljesítését követően érnek be a célba. Aki testközelből akarja látni repeszteni a gépeket, annak itt kell valahol helyet keresnie. A térképet ide kattintva lehet elérni.

A versenyt az M4 Sport mellett csaknem 100 tévécsatorna fogja közvetíteni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás