Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Eső, szél, napsütés – semmitől sem tudunk menekülni

Eső, szél, napsütés – semmitől sem tudunk menekülni

Helyi Hírek

Eső, szél, napsütés – semmitől sem tudunk menekülni

Helyi Hírek

TK - 2019.10.01. 17:50

Újabb hidegfront éri el a Kárpát-medencét, többfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra. A front mögött tartósan megreked a hideg levegő hazánk felett, így hűvös napok következnek – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Kedden a déli, délnyugati, majd szerdán az egyre nagyobb területen északnyugatira forduló szelet kísérhetik élénk, helyenként erős széllökések. Éjszaka még általában derült vagy kissé felhős lesz az ég, és csapadék sem valószínű.

Szerdán a délelőtti órákban északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső, zápor, szórványosan zivatar is kialakulhat. A keleti országrészben napközben még többórás napsütésre készülhetünk, és ott határozott felhőzet-növekedésre, illetve csapadékra is inkább csak estétől számíthatunk.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 16 fok között alakul, de a szélvédett tájakon ennél pár fokkal hűvösebb is lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 19 és 27 fok között valószínű, az ország déli és keleti tájain mérhetjük a magasabb értékeket – írják a meteorológusok.

Borítókép: AFP/Isza Ferenc