promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itthon aztán nem lesz Need for Speed
Borítókép:  Need for Speed offical
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nyugalom, a játék megjelenik, de a rendőrök lecsaptak az illegális gyorsulási versenyekre.

[[adv]]

Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai 40 rendőrt bevetve ellenőrzéseket hajtottak végre szeptember 5-én és 6-án éjszaka. Nyilván ebből a pénteki nap volt az erősebb, amikor elszabadulnak a verdák. A cél az volt, hogy megakadályozzák a gyorsulási versenyeket, kiszűrjék az ittas, vagy más szer (drog, ragasztó, dobi tea) hatása alatt vezetőket.

A munkájukat a 6 polgárőr, 4 közterület-felügyelő és plusz 4 fő segítette a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól. Nos, a valóság természetesen sokkal sivárabb: nincsenek sportkocsi rendőrautók, és helikopteres üldözés sem volt. Meglógni persze tényleg hülyeség, arra ott van a játék, aminek az új része a Heat november 8-án érkezik.

Az ellenőrzés során 76 alkalommal fújatták meg a szondát – ittas járművezetés bűncselekmény gyanúja miatt egy sofőrt előállítottak, egynek pedig 30 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki járművezetés ittas állapotban szabályszegés miatt. Helyszíni bírságot kilencen kaptak összesen 105 ezer forint összegben.

Összesen 207 gépkocsit állítottak meg, és volt illegális tuningos bírság is, csak hogy legyen egy kis NFS szaga is a dolognak. A rendőrök 24 szabálysértési feljelentést tettek, 20 esetben engedély nélküli átalakítás miatt – ami a feljelentés mellett a forgalmi engedélyek azonnali bevonásával járt – 3 alkalommal kötelező felelősségbiztosítás hiánya, egy esetben pedig a forgalmi engedély hiánya miatt. A Közlekedési Hatóság munkatársai 11 autót szigorított műszaki vizsgára rendeltek be.

Az akció továbbfolytatódik, szóval csak óvatosan.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás