Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Nagyszabású Star Wars-kiállítás nyílik Budapesten

Nagyszabású Star Wars-kiállítás nyílik Budapesten

Helyi Hírek

Nagyszabású Star Wars-kiállítás nyílik Budapesten

Helyi Hírek

Helmeczi Benjamin 18:00

Ha régi vágyad volt, hogy egy csillagromboló hídján nézegess ki az ablakon, mint Darth Vader, akkor itt a helyed!

Mint Star Wars-fan, nekem ez egy hatalmas örömhír. A Daniel Prada és a LetsGo Company által összeállított, több mint hatszáz eredeti darabból álló gyűjtemény tíz kamionnal érkezik Párizsból a magyar fővárosba.

1979-ben mutatták be az első Csillagok háborúja filmet, ennek a 40 éves évfordulójára szervezik meg ezt a kiállítást. Emellett ne felejtsük el, hogy decemberben érkezik a Skywalker-sagat lezáró 9. epizód, szóval idén tényleg minden a Star Wars-ról szól.

A kiállítás autentikus környezetben, mintegy 1500 négyzetméteren vezeti végig a látogatókat a sorozat cselekményén. A tárlat elemei hivatalos és gyűjtői darabok, illetve profi művészek és szakemberek egyedülálló munkái, de különleges audiovizuális effektek is felelevenítik a Csillagok háborúja ikonikus világát.

A The Fans Strike Back – Csillagok háborúja című kiállítás különlegessége a több űrhajóból álló virtuális valóság élménysarok, valamint a Jedi kiképző ring. A virtuális valóság teremben több űrcsatát is átélhetnek a látogatók, akik az izgalmakat egy igazi űrbárban pihenhetik ki.

A díszletben életre kel a Csillagok háborúja-univerzum, megelevenednek a szereplők. A látogatók találkozhatnak Chewbacca, Yoda, R2-D2, C-3PO, a Sith-ek, Darth Vader és sok más karakter életnagyságú figurájával, százharminc limitált kiadású figurával és több mint harminc ember méretű páncélzattal is.

A szervezők szerint lélegzetelállítónak ígérkezik a hatalmas csillagromboló kapitányi hídja, az óriási termetű Jabba, a hutt, a négy méter magas Rancor, a nyolcméteres Palpatine trónterem és Anakin Skywalker kilenc méter hosszú légifogata. Az érdeklődők láthatnak továbbá egy mitikus fegyverekből álló kollekciót, kézi készítésű diorámákat és sisakokat is.

A green box fotóstúdiójában pedig a választott kedvenccel fotókat lehet készíteni.

Borítókép: Inverse