promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiszámíthatóságra törekednek az autós tartós bérletesek
Borítókép:  AFP
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Napjainkban az autó sokak életének szinte elengedhetetlen része. Azonban az azzal járó váratlan kiadások, a borsos kezdőrészlet vagy akár az adminisztrációs teendők miatt elveszített idő igazán meg tudja nehezíteni az életünket. Három évvel ezelőtt hazánkban elsőként vezette be a ŠKODA a magánszemélyek számára szóló tartós bérleti konstrukcióját, amelynek előfizetői száma az első évhez képest 2018-ban megháromszorozódott. Ennek legfőbb oka pedig a márka legfrissebb kutatása alapján a konstrukció kiszámíthatósága.

Kutatások is bizonyítják, hogy a tulajdonhoz való ragaszkodás egy fontos velejárója az emberi természetnek, felmerülhet a kérdés, hogy vajon mi motiválja azokat, akik a vásárlás helyett bérleti konstrukció mellett döntenek. Ennek kapcsán figyelemre méltó felmértést végzett a cseh autógyártó magyarországi képviselője, amely arra volt kíváncsi, hogy miért választják partnereik a ŠKODA Privát Bérlet konstrukciót, a kutatás alapján pedig személyes történetek is kirajzolódtak

„Lakásvásárlás és autóvásárlás egyszerre túl sok lehet a családi kasszának. Amikor a tartós bérlet konstrukcióját választottam, éppen lakásvásárlás előtt álltunk és óriási segítség volt, hogy az autónkra nem kellett kezdőrészletet befizetnünk, ráadásul a havidíj nem befolyásolta a hitelképességemet, hiszen nem hitelként könyvelődik a havi részlet. Az már csak hab a tortán, hogy azóta pontosan ki tudom számítani, hogy havonta mennyibe kerül az autó fenntartása”

mondta el a egyik előfizető, aki azt is hozzátette, hogy mivel a korábbi autói eladásával sem várta meg a futamidő végét, egyáltalán nem zavarja, hogy a jelenlegi gépjárművét bérli, hiszen a hitel miatt a többi sem volt valójában az övé.

Az autós tartós bérlet tekintetében minden bizonnyal a tervezhetőség a legfontosabb szempont: a kutatás során megkérdezettek 70 százaléka mondta azt, hogy választásuk legfontosabb tényezője a kiszámíthatóság volt. Elmondásuk szerint az, hogy nem kell váratlan költségekkel számolni és fix havidíjat fizetnek, nagyban megkönnyíti a mindennapi életüket. A kiszámíthatóság mellett fontos még a kényelem, hiszen 33 százalékuk válaszolta azt, hogy számukra a leghasznosabb a konstrukcióban, hogy nem ők fizetik kötelező biztosítást és a CASCO-t, illetve nincs problémájuk a téligumi cserével és annak tárolásával.

A felmérés arra is kitért, hogy megismerje a tartós bérletet vásárlók családi állapotát és szokásait, mely során kiderült, hogy a válaszadók 50 százalékának a bérelt autó már második autó a családban, jellemzően egy céges autó vagy egy kisebb autó mellett. Illetve a megkérdezettek 50 százaléka negyedmagával él egy háztartásban, tehát többségben vannak a családosok, ennek ellenére a megkérdezettek 67 százaléka nem osztja meg másokkal a családban az autóhasználatot.

Ahogyan a számok is mutatják, az anyagi indokok sokaknál befolyásolták a választást. Egy másik személyes történetből például kiderült, hogy a család akkor döntött a konstrukció mellett, amikor anyagi problémák miatt a családfő addigi gépjárművét el kellett adni, a 3 gyermek szállítására azonban már nem volt alkalmas a feleség idős kisautója. Mivel a hitelfelvétel a korábbi rossz élmények miatt számukra szóba sem jöhetett, a 0 százalékos kezdőrészlet és a kiszámíthatóság miatt végül az új autó tartós bérlése mellett döntöttek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás