Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Két hajó ütközött, és az egyik elsüllyedt a Parlament előtt, többen meghaltak

Két hajó ütközött, és az egyik elsüllyedt a Parlament előtt, többen meghaltak

Helyi Hírek

Két hajó ütközött, és az egyik elsüllyedt a Parlament előtt, többen meghaltak

Helyi Hírek

Promotions via MTI 23:32

Hárman meghaltak, amikor két hajó összeütközött, majd az egyik felborult és elsüllyedt a Dunán a Parlamentnél szerda este – jelentette az M1. A felborult hajó fedélzetén 34-en voltak, közülük 16-ról egyelőre nem tudnak.

Az M1 híradása szerint a felborult hajó fedélzetén 34-en voltak, egy embert újra kellett éleszteni. A baleset okáról eddig nincs pontos információ, elképzelhető, hogy a szakadó esőben két hajó összeütközött.

Tizennégy ember épségben van, egyet újra kellett éleszteni, 16 emberről egyelőre nem tudni. A mentést kiterjesztették a Duna teljes, Budapest alatti magyarországi szakaszára – jelentette az M1 tudósítója, aki elmondta azt is, hogy a helyszínen van Pintér Sándor belügyminiszter.

Az Országos Mentőszolgálat az MTI-nek annyit erősített meg, hogy a balesetnek van halálos áldozata, és több megyéből érkeztek mentőegységek.

Az MTI tudósítója azt jelentette a helyszínről, hogy a környéket teljesen lezárták, a vízi rendészet hajói, mentőhajók és tűzoltóhajók segítik a mentést. A Petőfi téren több rendőr-, mentő- és tűzoltóautót látott.

Az Európa Cégcsoport és a Panorama Deck Kft. megbízásából Tóth Mihály szóvivő az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: 22 óra előtt a Panorama Deck Kft. Hableány elnevezésű sétahajója eddig ismeretlen okok miatt felborult és elsüllyedt a Duna budapesti szakaszán az Országháznál. A városnéző hajójárat fedélzetén a legénységgel együtt összesen 34-en utaztak, főleg távol-keleti turisták. A mentés nagy erőkkel tart, az erős sodrású, magas vízállású Dunán, amelyet az eső és a sötétség nehezít.

A Panorama Deck Kft. „minden erőforrást mozgósít az emberéletek védelmében”. A baleset okainak feltárásában a vállalat a hatóságokkal mindenben együttműködik – tették hozzá.

Az InfoRádió úgy értesült, hogy dél-koreai turisták utaztak a hajón.

A Hableány hajó 60 ember befogadására képes, 27 méter hosszú, 150 lóerős motorral felszerelt, rendszeresen karbantartott járműve a Panoráma Deck flottájának 2003-óta - írták.

Borítókép: korábbi felvétel a Hableány rendezvényhajóról. Forrás: MTI/Mihádák Zoltán