Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Szombaton minden a tűzoltók körül forog

Szombaton minden a tűzoltók körül forog

Helyi Hírek

Szombaton minden a tűzoltók körül forog

Helyi Hírek

Promotions via MTI 18:28

Tűzoltókat, tűzoltóautókat lehet nézegetni szabadon szombaton mindenkinek, ugyanis a nemzetközi gyermeknap alkalmából az ország mintegy 400 laktanyája tárja szélesre a kapuit előttünk. Irány az őrs!

Kinyitja kapuit az ország szinte mindegyik tűzoltó laktanyája szombaton. Május 25-én csaknem négyszáz helyen fogadják az érdeklődőket délelőtt tíz és délután négy óra között, akik bejárhatják azokat a területeket, ahol a tűzoltók naponta végzik munkájukat. Ezt Dojcsák Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Természetesen az esemény a nemzetközi gyermeknap része, hisz, mint az köztudott, a tűzoltó a gyerkőcök legjobb barátja. A Nyitott szertárkapuk nevű rendezvényt 2014 óta tartják gyermeknap alkalmával, ilyenkor a hivatásos tűzoltóság, katasztrófavédelmi őrs, önkormányzati tűzoltó-parancsnokság, illetve az önkéntes tűzoltó egyesületek szinte mindegyike csatlakozik, és várja a családokat.

A nyílt napon lehetőség van közelről megnézni a tűzoltók által nap mint nap használt járműveket, különleges felszereléseket, a látogatók bejárhatják a laktanyát is.

Évről évre húsz-harmincezer látogató érdeklődik a rendezvény iránt, ezen a napon a tűzoltók több próbariasztást is végrehajtanak.

Borítókép: MTI/Lehoczky Péter