promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Titkok sírkamrája, ami mögött még a Taj Mahal is elbújhat
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Japán hihetetlen építészetéről és titkairól híres. A legtöbb ember számára az egyiptomi piramisok és a Taj Mahal a legikonikusabb ősi sírok. 

De Japánban a kofun nevű temetkezési halmok méretükben vetekednek a piramisokkal, és mégis viszonylag ismeretlenek a világ számára. Az építészeti titokzatosság a Kofun, japánul azt jelenti, hogy "ősi halomsír" vagy "ősi sír".  A legismertebb ilyen sírhely a Daisen Kofun, amely 480 x 300 méter és 35 méter magas.

A földről a Kofunok egy alakzatot formálnak meg, egy domb vagy egy hegy formájában.

Ennek a Kofun-nak kulcslyuk formája van, ami a levegőből szépen kirajzolódik.

A kulcslyuk alakú kofun tipikusan egy tumulus, amely részekből áll, egy részén, (a "kulcslyuk" kerek része) egy királyt temettek el és van olyan része, ahol rituálékat végeztek. Napjainkban a kofun a japán császár tulajdonát képezi. Ezek tiltott területek. A japánok még mindig azt hiszik, hogy titokzatos hatalmat birtokolnak ezek a helyek, és szerepeltetik őket vallási meggyőződésükben is.

Úgy gondolják, hogy a Kofun a Kr. U. harmadik és hetedik század között épült. Építésük történetei hasonlóak az egyiptomi piramisokhoz és más ősi megastruktúrákhoz: több ezer munkásnak több évébe telt, hogy megépítsék őket.

Ma három várárok veszi körül a sírt, és a közönséget nem szívesen látják, de egy sétaút is körülveszi a sírt, ha egy kíváncsi látogató meg akarja nézni. A sírból kiásott tükrök és kardok jelenleg a Bostoni Művészeti Múzeum állandó gyűjteményében találhatók.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás