promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hátborzongató feneketlen ördöglyuk - mindent elnyel és senki sem tudja milyen mély
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A világ legmélyebb, mindent elnyelő fekete lyuka Ellensburg, Washingtonban található. A feneketlen ördöglyuknak nevezik, és nagyon sokan tartanak tőle.

Mel Watersnek valami olyan történt a birtokán, amire nehéz felfogni ép ésszel a magyarázatot. Egy fekete lyukat fedezett fel az ingatlanán, mely lyuk körülbelül 9 láb átmérőjű és kézzel épített szerkezetű volt. A környéken élők "Az ördög lyukának" nevezték, és már azóta ott volt, hogy bármiféle feljegyzés lett volna a lyukkal kapcsolatban. Az állatok elkerülték a lyukat, és a régió "bennszülöttjei" - bárkik is voltak – attól rettegtek, hogy a hely bizony átkozott. A rádióadások is furcsák lettek a lyuk közelében.

Érdekes módon Waters azt mondta, hogy a lyukat szemétlerakóként használta, de egyszerűen az soha nem telt meg.

Megpróbált belekiabálni, de nem volt visszhang. 1996-ban egyszer egy horgászzsinórral is megpróbálta tesztelni a lyuk mélységét és elérte a 80,000 láb mélységet. Ez egy szokatlanul hatalmas szám, figyelembe véve, hogy a világ legmélyebb barlangja 7,257 lábra magas, ami körülbelül hatszor mélyebb, mint amilyen magas az Empire State Building. És létezik, hogy ez az ördöglyuk 64-szer mélyebb lenne?

Elméletek a hihetőtől az abszurdig

A lyukhoz kapcsolódó legendák, emberfeletti erőkről szóltak. Valaki elvileg döglött kutyát dobott a lyukba, de a kutya pár nappal később egészségesen szaladgált a lyuk körül. Van, aki azt beszéli, hogy a fém tárgyak formát változtatnak. Mel arról számolt be, hogy több dolgot engedett a már le a lyukba. Egy vödör jeget engedett le 1,500 lábra, és amikor felhúzta, a jég meleg volt, de nem olvadt meg.

Aztán leeresztett egy élő birkát oda, miközben rúgkapált és sikoltozott, élve megfőtt és holtan húzták fel.

Az elpusztult juh belsejében egy élő lényt talált Mel, amit miután kivágott belőle beleszaladt a lyukba.

De hogyan hihetné el ezt bárki egy modern és tudományos világban? Azok az emberek, akik gyakran unatkoznak és céltalannak érzik magukat, hinni akarnak - tartja a mondás. Mindenesetre Mel lyuka még a mai technológiával is felmérhetetlen és kiismerhetetlen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás