promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Létezik egy titokzatos város, az összes lakosa egyetlen gigantikus épületben lakik
Borítókép:  Vujity Tvrtko
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A világ egyik legkülönlegesebb helye Alaszkában található, itt mindenki tényleg egyetlen tető alatt él.

A világon számtalan különleges földrajzi pont található, amelyet milliók keresnek fel évente. Ezek közül sok természetes képződmény, míg bizonyos részük emberi csúcsteljesítményekhez kötődik. Sokszor pedig maga a település neve, vagy éppen a lakosságszám az, amely táptalajt adhat a kíváncsiságunknak. A világ legkisebb településén például csupán egyetlen ember él, akit bizony névről is ismerünk, ő egyben a település könyvtárosa és jámborlelkű vendéglátója is, miközben még a bolti eladó állást is betölti.

A számok, értékek és mértékek közepette azonban van még ezeknél is egy sokkal különlegesebb hely, egy olyan titokzatos város, ahol egyetlen gigantikus épületben, az úgynevezett Begich-toronyban lakik a település valamennyi lakosa. Pedig közel háromszáz lelkes városról van szó Alaszkában.

A helységet Whittiernek hívják, és az Amerikai Egyesült Államokban található, méghozzá Alaszkában. A város egyetlen, óriási épület, egy tizenhárom emeletes építmény, amelyben nem csak lakótömb található, hanem szinte minden, ami a városi léthez szükséges a mindennapokban. Az épületben működik az önkormányzat, az iskola, a rendőrség, a boltok és a posta is. A negyedik emeleten pedig még egy kápolnát is berendeztek.

Whittier mindentől is jó messze található, ráadásul az is különleges, hogy a városkába közúton csak egy hegybe vájt alagúton keresztül juthatunk el. Az egyedülálló adottságokkal rendelkező alaszkai város mindennapjaiba pedig most ti is betekintést nyerhettek Magyarország egyik leghíresebb riportere, Vujity Tvrtko révén, aki Honoluluból repült át a páratlan szépségű Alaszkába, hogy felfedezze Whittiert.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás