Imádjuk az egytálételeket, mert gyors, egyszerű, szexi és nem kell hozzá sok összetevő. Hoztunk mára is egy szuper olasz ötletet nektek, amivel bárkit levehetünk a lábáról és különösebb tudás sem kell hozzá.
Ha beleássuk magunkat az olasz konyha rejtelmeibe, lehetetlen megfeledkezni a toszkán kulináris élményekről. A történelem során a toszkán régió, amelyet ma Toszkánának nevezünk, kiváló talajt biztosított a gabonafélék, hüvelyesek, gyümölcsök és zöldségek termesztéséhez - valamint a hús- és tejtermelő állatállomány fenntartásához.
Toszkán csirke
Hozzávalók
Elkészítés
Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt, majd vegyük vissza közepes hőmérsékletre és öntsük bele az olíva olajat. Pirítsuk le rajta a csirke mindkét oldalát 3-5 percig, amíg puha és aranybarna nem lesz. Ha elkészültünk vegyük ki a csirkeszeleteket és tegyük félre.
A lábasban amelyikben lepirítottuk a csirkét szaftot készítünk. Adjunk hozzá fokhagymát és főzzük fél percen keresztül, majd adjuk hozzá a félbevágott koktélparadicsomot. Majd ha ez lepirult, jöhet a tejszín, az alaplé, az olasz fűszerkeverék és a parmezán (ha fokhagymaport használunk, azt csak most adjuk hozzá). Főzzük a keveréket közepes lángon (kb 5-8 percig), amíg el nem kezd sűrűsödni.
Olvass tovább...
Végül jön a spenótlevél és pároljuk, amíg a spenót megfonnyad. Végül már csak az előre megpirított csirkét kell hozzáadni és átforgatni, hogy ellepje mindenhol a krémes mártás. Forró tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!