promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tilos naplemente után látogatni ezt az elátkozott ősi várost
Borítókép:  utazo.com (screenshot)
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Bhangarh-erőd a 16. századi Indiában, pontosabban Radzsasztán államban épült ősi város. A legenda szerint éjszaka egy misztikus átok veszi körül, ami miatt a mai napig tilos megközelíteni naplemente után.

India egzotikus kultúrája és mesés szépségű városai, tájai a mai napig lenyűgözik az emberiséget. Számtalan rejtélyes történet, legenda származik ebből az országból, amelyek a mai napig lázban tartják az érdeklődőket. Az egyik ilyen a Bhangarh-erőd szellemjárta falainak históriája.

Madho Singh rádzsa parancsára épült az akkoriban élettel és lakókkal teli erődítmény, manapság azonban gyakorlatilag teljesen kihalt a terület. A szellemvadászokon és a YouTubereken kívül nem sokan látogatnak el erre a klasszikus indiai vidékre. A történet egy elátkozott hercegnőről szól, akinek a szelleme, úgy hírlik, hogy máig kísérti a kőfalakat. A legenda szerint egy Singhia nevezetű varázsló megátkozta a város gyönyörű hercegnőjét, Ratnawatit, akibe reménytelenül szerelmes volt. A bájitalt belekeverte a hercegnő italába, hogy miután a leányzó elfogyasztja azt, a kegyeibe férkőzhessen.

Arra viszont nem számított a mágus, hogy Ratnawati rájön a turpisságra. A tálat hozzávágta az erőd falához, amely miközben összeomlott, a varázslót is betemette maga alá. A történet vége innentől már könnyedén megsaccolható: utolsó leheletével a mágus elátkozta a várost, és annak lakóit. Ahogy az szokott lenni, a turisták az évek során rendre furcsa hangokról, paranormális jelenségekről számoltak be. Az elmondások szerint a Bhangarh-erőd nyomasztó, borús hangulata a mai napig belengi a térséget. A helyiek babonásak, így naplemente után tilos látogatni az erődítmény elhagyatott romjait.

Ha kíváncsi vagy egy szellemvadász élményeire, miután beszökött az éj leple alatt a városba, tekintsd meg az alábbi videót:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás