promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mi a szösz? Cseppents a vízbe ebből az anyagból és taszítani fogja a port, portalanítási trükköket mutatunk
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A portalan felületekre az elsődleges megoldás a szorgalmas takarítás. Ez nem azt jeleni, hogy éjt  nappallá téve súrolni kell, de tény, hogy szükségesek bizonyos szabályok betartása

A port nem csak a tisztaság érzete miatt szükséges letörölni, de olyan összetevőket tartalmaz, ami allergiás reakciót válthat ki az arra érzékenyekből. Nem kell, hogy a portalanítás órákig tartson, de azért fontos, hogy jól érezzük magunkat az otthonunkban. 

Na de, hogyan portalanítsunk otthon, most adunk pár tippet:

Gondoltad volna, hogy a lakásod tele van porfogókkal? És ezek a porfogók nem csak szívják magukhoz a port, de folyamatosan adagolják a lakásod levegőjébe? Ezek a szőnyegek, függönyök, textíliák. Érdemes ezeket is rendszeresen tisztítani, hogy a levegő is friss és tiszta legyen, ne csak a felületek.

A levegő tisztasága miatt fontos, hogy rendszeresen szellőztessünk, még akkor is, ha ezzel még több port engedünk be. Ezt elkerülhetjük, ha reggel és késő délután este felé szellőztetjük ki alaposan a lakást.

Sepregetés helyett porszívózzunk és mindenképpen mossunk fel utána. Ha teszünk egy kis ecetet a vízbe, akkor az a felületeken taszítani fogja  a port.

Jó megoldás lehet még az elektrosztatikus portörlő, illetve mikroszálas törlőrongy, mivel ezek nem a levegőbe seprik a port, hanem összegyűjtik magukban.

Ne tartsd sokáig nyitva az ablakot, és, ha lehet, olyankor is csak bukóra tedd, mert a második leggyakoribb eset nem is gondolnád, hogy a por a lakásba a levegővel együtt jön be.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás