Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Világhírűvé tette a Netflix Magyarország elképesztő természeti kincsét, ettől le fogsz hidalni

Világhírűvé tette a Netflix Magyarország elképesztő természeti kincsét, ettől le fogsz hidalni

Gasztro & Tourism

Világhírűvé tette a Netflix Magyarország elképesztő természeti kincsét, ettől le fogsz hidalni

Gasztro & Tourism

Promotions 14:17

Ez az egyik legmisztikusabb magyar hely, a történelem is ezer szállal kötődik hozzá.

Azt már mindenki megszokhatta a világon ide's tova, hogy ha van egy nagyobb költségvetésű Hollywood-i, esetleg streaminges sorozat, akkor bizony elég nagy az esély rá, hogy lesznek benne olyan helyszínek, amelyekről megismerhetjük Magyarország egy-egy elképesztő természeti kincsét vagy éppen épített örökségét. Itt van például a Barbárok című német sorozat a Netflix gyártásában, amelynek nemsokára érkezik is a második etapja, és amelyben az első évadra a főbb csatajeleneteket is Magyarországon vették fel a Pilisben.

Vagy itt van például az Árnyék és Csont című netflixes sorozat, amelyben még a kecskék is magyar kecskék, és persze hogy világsikerre törtek. De itt van például Az utolsó királyság című brutális harci dráma, vagy éppen A korona, amelyben szintén feltűnnek magyar helyszínek.

Ám az egyik legjobb példa talán a Vaják, vagyis a The Witcher sorozat, amelyebn elképesztően misztikus magyar helyszínek tűnnek fel. Ilyen például a pilisborosjenői "Egri vár", amely még anno az Egri csillagok című film színhelye volt, utóbb pedig egy nagyon jó kirándulóhely lett, amelyet százezrek keresnek fel évente.

De a Vajákban feltűnik a legmisztikusabb magyar történelmi képződmény is a Szelim-lyuk, amely Tatabányán találhat, méghozzá a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén. A helyszín a Vaják első évadának hatodik részében tűnik fel. És mondani sem kell a lyukhoz elképesztően sok legenda kapcsolódik a magyar történelemből, sőt a Kárpát-medence hosszú történelmében is fontos szerepet játszhatott egykor a barlang, amelyet az ősemberek is laktak. Korábbi cikkünkben már összegyűjtöttünk minden érdekességet a barlangról, ezt IDE kattintva elérhetitek.

Amúgy a Szelim-lyuk már a Vaják előtt is egy világhírű hely volt, a világon tudtuk nélkül is több százmillióan láthatták már korábban is, hiszen például itt forgatták az Eragon című amerikai film egyik ikonikus jelenetét is, a barlang a filmben Galbatorix trónterme volt.

Íme az elképesztő természeti csoda:

Borítókép: PRofimedia - illusztráció

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria