promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Miért hívják 7Up-nak a magyarok egy kedvenc üdítőjét? Tuti, hogy nem tudod a helyes választ, amely igazán király
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Talán bele sem gondoltál még, hogy mennyire logikus az elnevezés, ha tényleg ez az igazság.

Már annyira hozzászoktunk a reklámokhoz, már annyira blénkivódtak a brendek nevei, és már annyira természetesnek vesszük, hogy éppen mit vásárolunk, hogy olykor elkéepsztő meglepetésként tudnka minket érni, ha egy-egy cikkben kicsit a brendek mögé nézünk, és megnézzük, hogy éppen miből erednek a neveik. Sokszor ez a kis tudás valami plusz köteléket is jelenthet a márka és a felhasználó között.

Sokszor pedig még az is megesik, hogy a márkák története bizony rávilágít egy-egy kulturális minta vagy jelenség, esetleg szokás eredetére is. Például a PEPSI neve az ital keletkezésének körülményeire, vagy éppen a Coca-Cola színei a Mikulás piros kabátjának történetével is összeforr? Bizony-bizony érdekes kérdések, amelyekre a válaszok nem is olyan egyszerűek, de a hozzájuk kötődő sztorik nagyon is izgalmasak.

De vajon mi a helyzet a 7Up-pal?

A citromos üdítőitalt a PepsiCo gyártja már több évtized óta, vetélytársa pedig a Coca-Cola által gyárott Sprite. Nevének eredetéről ugyan több sztori is elterjedt az évek alatt, mégis az tűnik az leghihetőbben és leglogikusabbank, hogy a benne lévő hét összetevő után kaphatta a 7Up nevet, bár a végén ez is csak feltételezés marad. De több variáció is létezik az eredetére, ezek közül az egyik szerint az eredeti csomagolásban lévő ital mennyisége miatt lett ez a neve, ugyanis hétunciás palackokban forgalmazták azt.

Az italt amúgy még az 1920-as években Charles Leiper Grigg fejlesztette ki.

Emlékeztek még a klasszikus reklámokra?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás