promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így még nem láttad Magyarországot és lakhelyedet, a városodat: olyan térkép került fel a netre, amitól le fog esni az állad - tudósok készítették, csupa érdekességgel
Borítókép:  Profimed - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Izgalmas felfedezésre indulhatsz.

Még mindig készülnek új térképek, és bizony meglehetősen hiánypótló tartalommal, amely talán órákra is leköt minket.

Elképesztően látványos, ráadásul interaktív térkép került fel Magyarországról is az internetre. Az igazság persze az, hogy ezen az új világatlaszon rajta van az egész világ, így nyer kontextust Magyarország. Rákereshetsz a lakhelyedre, és azonnal megtudhatsz róla egy olyan dolgot, amit lehet, hogy mindig is szerettél volna tudni, csakhogy eddig hiánycikk volt az efféle térkép.

Miról is van szó?

A Player számolt be róla, hogy egy párizsi egyetem kutatói és szakértői fejlesztettek egy olyan adatbázist, amely a Wikipedis és a Wikidata adatai alapján dolgozik, így pedig a különböző városokra már tudunk mondani relevánis információkat is. Na de nem húzzuk tovább a mézesmadzagot, szóval arra vonatkozóan szerezhetsz hasznos tudást, hogy ki az adott település legismertebb szülötte. A térkép ideája amúgy Topi Tjukanov fejéből pattant ki, és ő már erről írt is egy cikket egy neves tudomány folyóiratban minderről, ami mostmár valóság.

Az alkalmazás logaritmusa a leghíresebb emberek kiválasztásánál azt veszi figyelembe, hogy az illetőről szóló cikk milyen hosszú. a hivatkozások számát és a cikk olvasottságát is monitorozza. Valószínűleg, több tízezer magyar rá fogja vetni magát az alkalmatásra, amely tényleg addiktív erővel hathat ránk. Rengeteg izgalmas dolog kiderülhet.

Szóval, melyik magyar városban laksz? IDE kattintva megnézheted, hogy ki a település leghíresebb szülötte.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás