Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Egy bámulatos videóban mutatjuk be Magyarország kedvenc kerékpárútját

Egy bámulatos videóban mutatjuk be Magyarország kedvenc kerékpárútját

Gasztro & Tourism

Egy bámulatos videóban mutatjuk be Magyarország kedvenc kerékpárútját

Gasztro & Tourism

Promotions 21:21

Te tudod merre található Magyarország legkedveltebb kerékpárútja? Segítünk! Egy tó körül fut, de nem a Balatonnál, vagy a Tisza-tónál kell keresned a választ… Szabad a gazda? A Kaposvár melletti Deseda-tavat körbeölelő útvonal lett 2022-ben az ország kedvenc bringás útvonala, mi pedig hoztunk nektek egy videót, amiben virtuálisan Ti is be tudjátok járni

Idén harmadjára került megrendezésre az Év kerékpárútja szavazás, melyben olyan bringás útvonalakra lehetett voksolni, amelyek megfelelő infrastuktúrával rendelkeznek, és minden korosztály számára kellemes kikapcsolódást nyújthatnak. A 11 jelölt közül végül 2000 szavazattal a Kaposvár melletti Deseda-tó körül futó utat választotta a legjobbnak az internet népe. Lássuk, hogy is néz ki ez a kerékpáros kör!

A Somogy megye székhelye mellett található tó története nem is olyan régre nyúlik vissza: 1974-ben, mesterségesen, a Deseda patak felduzzasztásával hozták létre, árvíztározó funkcióval. Ahogy teltek az évek egyre inkább előtérbe került a rekreáció, és ma már az egyik, kikapcsolódásra legtöbb lehetőséget kínáló magyarországi tóként tartják számon.

A Desedán nemcsak strandolni, de túrázni, csónakázni lehet, de horgászhatunk is, vagy éppen megleshetjük a környék madarait a kiépített pontokon. A tavat a legkönnyebben persze kerékpárral járhatjuk be - 14 km hosszan a tó partján, hidakkal színesítve húzódik az a kerékpáros szakasz, ami idén büszkén viseli az Év kerékpárútja címet.

Az útvonalban szint alig van, ellenben több helyen árnyas erdőben kerekezhetünk, ami kellemes felüdülést jelent a nyári kánikulában. Ha pedig elfáradtunk a tekerésben, rengeteg egyéb, fentebb már említett elfoglaltsággal dobhatjuk fel a túrát.

Ha már meguntuk a Balatont, vagy a Tisza-tavat, akkor nézzünk el a Desedára, mert bár a kör nem hosszú, a környék rengeteg lehetőséget kínál a kikapcsolódásra!

Borítókép: Promotions