promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt a hely, ahol elsüllyedt az acélmonstrum Titanic - tuti, hogy sosem láttad még, és azt sem tudod, hogy hol van
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hála a Google Maps és a Google Earth szolgáltatásoknak, történelmi helyszíneket egész más perspektívában is láthatunk.

Általában vannak bizonyos képek egy-egy fontos vagy nevezetes történelmi helyszínről vagy földrajzi pontról, amelyeket állandóan látunk a különböző médiumok hasábjain, vagy éppen az interneten keringeni, de biztos, hogy nem tudjuk beilleszteni egy nagyobb egészbe. A Buckingham-palota például rendszeresen visszatérő motívum a brit királyi család emlegetésekor, a palotát pedig általában kívülről látjuk a főkapuval ábrázolni.

De vajon tudjátok-e, hogy a palota mögött valójában egy gigantikus nagy kert van?

Ilyen a híres Versailles-i kastély is, amely egy elképesztően gigagntikus kertben helyezkedik el Párizs mellett. De akár az 51-es körzetet is megtekinthetjük a szolgáltatások segítségével felülről.

Ám egyéb híres történelmi események helyszínei is láthatók lehetnek a Google segítségével, és bár kevésbé látványos az akkori világ legnagyobb hajójának elsüllyedési helyszíne, mégis érdekes lehet megnézni, hogy Angliából indulva meddig jutott el útján a Titanic, vajon hol történhetett a nyílt tengeren a tragédia, hol merülhetett hullámsírba Leonardo DiCaprio a sokszoros Oscar-díjas filmben a filmvásznon.

A Ranker most egy nagyon jó válogatást hozott össze híres történelmi helyszíneket megmutatva nekünk. A Titanic például már túl volt útja nagyobb részén, amikor megtörtént a tragédia, és pontosan itt érhette el a végzetes jéghegyet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás