promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő bejelentést tett a Coca-Cola, sokan meg fognak lepődni
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A világ egyik legkedveltebb italának gyártója meglepő újdonsággal állt elő.

Itt a leszedhetetlen fedeles palack a Coca-Colától, amely a nevéhez hűen tényleg leszedhetetlen. Lecsavarni ugyan lecsavarhatod, szóval a megvásárolt üdítőt simán megihatod, ám egy megerősített műanyag résznek köszönhetően a palack teteje akkor is az üvegen marad, ha nincs rátekerve. Az újítást amúgy Nagy-Britanniában mutatta be a cég, itt dobták a boltok polcaira a leszedhetetlen kupakokat.

Hogy miért jöttek elő ezzel az újítással?

A leszedhetetlen kupak arra hivatott, hogy az újrahasznosítást és a műanyaghulladék mennyiségének csökkenését segítse elő jobban. Ugyanis így a kupakok szorosabban csatlakoznak az ital csomagolásának testéhez, kevesebb esély van rá, hogy szétszóródjanak. Az újrahasznosítást is eredményesebbé tehetik, hiszen a testtel együtt kerülhetnek a műanyagok közé.

A vállalat 2024 elejére tervezi, hogy a hagyományos, cukros Coca-Colát, a Coke Zerót, a Diet Coke-ot, a Fantát, a Sprite-ot és a Dr. Peppert is ilyen kupakokkal fogja árusítani.

A műanyaghulladék-termelés világméretű probléma, épp ezért az Európai Unió is kiadott irányelveket tartalmazó dokumentumokat, így a jövőben majd a Coca-Cola újításához hasonlóan lehet majd árusítani a műanyag palackokat. 2024 végéig kell majd megoldaniuk a cégeknek ezt.

(via HVG)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás