promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így legyél tésztamester! 4 hihetetlen praktika a főzésben
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ahhoz, hogy mesterszakács legyél a saját konyhádban, igazából csak ezekre az apró trükkökre van szükséged. 

Tökéletes tükörtojás receptje!

A tojás nagyon jó fehérjeforrás és tökéletes reggeli. Ki rántottának, ki tükörtojásnak szereti, azonban nagyon kevesen tudját a tökéletes tükörtojás receptjét. Ezzel az apró kis trükkel a legjobb chefeket is lekörözheted a tükörtojás készítésben. A titok, hogy hideg serpenyőbe kell beleütni tojást és hagyni felmelegedni. Az ízek zamatosabbak lesznek és a tojás állaga is tökéletes lesz.

Pirítsd le és csak utána főzd meg!

Extra zamatokra és teltebb ízre tehetsz szert, ha a tésztát főzés előtt megpirítod. 

A sütés során ugyanis a hő hatására, a tészta összetevőiből, a cukrokból, aminosavakból, sok száz új íz és illatmolekula képződhet, ami a tészta barnulásából jól látszik. Úgy készítsd el, hogy a száraztésztát, legyen az bármilyen, tedd sütőpapírra és 180°C hőmérsékletű sütőben süsd 15 percig. Készítheted cseppnyi olajon serpenyőben.

Cukormentes, egészséges fagylalt pillanatok alatt.

Fagyasztott meggyből, eszméletlen finom cukormentes fagylaltot lehet készíteni, ami ráadásul tele van vitaminnal. Ha fagyasztott banánnal keverjük, akkor sokkal krémesebb lesz a fagylaltunk. Úgy készítsük el, hogy fagyasszunk le meggyet vagy vehetünk akár fagyasztva a közértben, majd egy kis tejszínnel vagy növényi tejjel turmixoljuk le.

A végeredmény 100%, gyümölcs 100% íz.

[[cikk2]]

Hosszan tartó frissesség.

Ha nem tudtad felhasználni az összes spárgát, nincs semmi gond! Késsel vágd le a spárgasípok végét, majd a spárgát, akárcsak egy virágcsokrot, két-három ujjnyi vízzel együtt tedd befőttesüvegbe. A spárga, a vízben állva akár egy virágcsokor, két hétig is friss maradhat, s még egzotikus dísze is lesz a konyhánknak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás