promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kvíz: a régi magyar város, Nagyvárad Romániában vagy Szlovákiában van-e? 10-ből 5 magyar simán belebukik ebbe a kérdésbe
Borítókép:  Profimedia/Nagyvárad
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

10 régi magyar város, de vajon ma melyik ország területén találhatók?

Ismerjük a történetet, amelynek végén 1920. június 4-én aláírták a trianoni békediktátumot. A diktátum értelmében megannyi híres magyar város, amely a magyar kultúra éltetője volt a frissen létrejövő Magyarország határán kívülre került. Több millió magyarral egyetemben.

A békeszerződést két nem túl jelentős magyar politikus, Benárd Ágoston, a magyar kormány népjóléti és munkaügyi minisztere, egyben a küldöttség vezetője, és Drasche-Lázár Alfréd rendkívüli követ és államtitkár írta alá. A nagyformátumú politikusok nem akarták kézjegyüket tenni a dokumentumra. Korábbi cikkünkben 99 dolgot gyűjtöttünk össze a békeszerződésről, amelynek a többségéről valószínűleg nem hallottatok még. IDE kattintva elérhetitek a cikket!

Mostani kvízünkben arra vagyunk kíváncsiak vajon tudjátok-e, hogy a régi magyar városok, így Kassa vagy éppen Nagyvárad mely mai ország területén találhatók. Valószínűleg a legtöbben simán kimaxoljátok majd a játékot, de simán megeshet, hogy akad majd egy-egy lyuk az emlékezetetekben, hát most segítünk pótolni a hiányosságokat!

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás