Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Nem csak a földrengések keserítik meg a Haitin élők mindennapjait

Nem csak a földrengések keserítik meg a Haitin élők mindennapjait

Gasztro & Tourism

Nem csak a földrengések keserítik meg a Haitin élők mindennapjait

Gasztro & Tourism

MD 08:08

Földrengések, szökőár, végeláthatatlan szemétmező. 

Haiti. Egy csodálatos karibi térség, türkizkék víz, úszkáló teknősök. Gondolnánk ezt normál esetben. Ugyanakkor elképesztő szegénység és földrengések sújtják egyes részeit, míg máshol a műanyag szemétté vált partszakaszok keserítik meg az emberek életét. A 4ocean csapata azon dolgozik, hogy ettől a végeláthatatlan műanyagszőnyegtől megszabadítsa ezt a káprázatos területet.

A 4ocean egy 2017-ben Floridában alakult szervezet, amely karkötőket, ruházati cikkeket és egyéb árukat értékesít főként újrahasznosított anyagokból.

Bevételüket leginkább arra fordítják, hogy megtisztítsák az óceánokat és a partszakaszokat a szeméttől. Vállalásuk lapján minden eladott karkötő után egy font, azaz közel fél kilogramm hulladékot szednek össze főként Indonéziában, Floridában, Guatemalában és Haitin.

Utóbbin zajlik hetek óta egy összehangolt szemétszedési akció melynek során már több mint 3500 kg szemetet, főleg műanyagot gyűjtöttek.

Az egyszerhasználatos műanyagok mellett nagyon gyakoriak a halászeszközök, hálók és kötelek. Utóbbiak komoly károkat tudnak okozni a tengeri élővilágban, így különösen örül a lelkes csapat, amikor ilyeneket tudnak összeszedni.

 

Borítókép: Profimedia