promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
5 megdöbbentő dolog, amiért a japánok a földön ülve esznek
Borítókép:  Forras: Pinterest
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Japánban az emberek a padlón ülve esznek, és nem csak azért, mert a japán otthonok jellemzően nagyon kicsik. Valójában ez a szokás olyan sok egészségügyi előnnyel jár, hogy érdemes lehet  kipróbálni.

Gondolkoztál már azon, hogy miért esznek a földön ülve Japánban? Most megmutatjuk, hogy ez nem csak egy random szokás, hanem több fontos egészségügyi oka is van - írja a brightside.me

1. Segíti az emésztést:

Ha keresztbe tett lábban ülsz a földön és eszel az növeli a gyomor véráramlását, segítve az étel könnyű emésztését, valamint a legtöbb vitamin és tápanyag megszerzését. Amikor előrehajolsz, hogy ételt vegyél a tányérodról, majd visszamész a kiindulási helyzetbe, hogy lenyeld, erősíted a hasi izmokat, ami viszont megakadályozhatja a puffadást.

2. Erősíti a hátizmaidat:

A túl sok üléstől megfájdulhat az ember dereka, és megterhelheti a gerinc porckorongjait, a földön ülve viszont a térd és csípő kinyújtózik. Ez a testtartás megakadályozza a görnyedést, és erősebbé teszi a hátadat és a válladat.

3. Segíthet tovább élni:

Ha könnyedén fel tudsz emelkedni törökülésből, mindenféle támogatás nélkül, akkor valószínűleg tovább élsz. Kiderült, hogy a földön ülni evés közben, és naponta többször felkelni az egyik legegyszerűbb módszer, amellyel további éveket adhatsz az életedhez.

4. Segíthet a fogyásban:

A padlón ülni, miközben eszel elősegíti a bolygóideg jobb működését. Amikor emésztőrendszered felszabadítja a leptin nevű hormont, az jelet küld a bolygóidegnek, hogy tele van, és ennek az idegnek a megfelelő működése megakadályozhatja a túlevést.

5. Megnyugtatja az elmédet:

A jógázás evés közben megnyugtatja az elmédet is. Ha az elméd nyugodt, akkor jobban élvezheted az ételeket, és csak addig fogsz enni, amíg jól nem laksz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás