promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Létezik a tökéletesen elkészített húsvéti főtt sonka, amiből két változatot is mutatunk
Borítókép:  Foodcollection GesmbH / foodcollection / foodcollection via AFP
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Széll Tamás, valamint a Street Kitchen stábja is a világ elé tárta, hogyan kell ezt jól csinálni.

Kezdjünk a Street Kitchen videójával, akiket már rögtön be is támadtak kommentben, hogy vákuumfóliás sonkát használnak alapanyagként. Nos, tényleg inkább az elkészítést vizsgáljuk, és ne azt, hogy ki hol veszi meg. Mint tudjuk, a sonkát le lehet emelni a polcról becsomagolva, vagy be lehet szerezni a hentesnél is.

A fűszerezés mind a két videóban ugyanaz: egész feketebors, babérlevél, fokhagyma, hagyma, na meg répa. Utóbbit sokan elhagyják, de Széll Tamás a második videóban elmondja, hogy azért kerül bele, hogy megédesítse, megtörje a sonka ízét. Aki ezt inkább a nyuszinak adná, szíve joga.

Azonban most már lássuk, hogyan működik ez Fördős Zé konyhájában.

A Michelin-csillagos szakács, Széll Tamás néhány dolgot másképp csinál. Ő például egyáltalán nem ajánlja, hogy beáztassuk a sonkát, mert így az aroma és az íz a sóval együtt eltávozik, szóval a tanácsa szerint olyan alapanyagot kell választani, aminek precízen be van állítva a sótartalma.

A séf szerint az se igaz teljesen, hogy ahány kilós a sonka, annyi óráig főzzük. Tesztelgessünk: ha szépen belemegy a kés, és vajpuhának érezzük a húst, akkor van kész. Ahogyan láthattátok a Street Kitchen másfél, két órát jósol, de ez persze változó.

A levet semmiképpen se öntsük ki, amiben a sonkát főztük, babfőzelék, bableves, lencseleves, vagy lencsefőzelék tökéletes alapja lehet.

Azt is ki lehet szúrni, hogy Széll Tamás kihagyja a lehabozást. Erről is hosszasan lehetne vitázni, szóval úgy csináljátok, ahogy nektek jobb.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás