Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Finomságok húsvétra: tojáslikőrös sajttorta – recept

Finomságok húsvétra: tojáslikőrös sajttorta – recept

Gasztro & Tourism

Finomságok húsvétra: tojáslikőrös sajttorta – recept

Gasztro & Tourism

Helmeczi Benjamin 09:39

Ha még nem tudod, milyen édességet készíts húsvétra, akkor segítünk. A tojáslikőrös sajttortánál nem találsz jobbat; ráadásul sütni sem kell.

A soproni Trattoria Benann igazi különlegességekkel készült az idei húsvétra, amelyeket elvitelre készítenek a megrendelőknek. Megkeresésünkre az étterem elküldte nekünk a tojáslikőrös sajttorta receptjét, ami nemcsak látványra, de ízeiben is fantasztikus. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók az alaphoz:

  • 200 gr mézes keksz
  • 80 gr vaj

Hozzávalók a krémhez:

  • 500 gr mascarpone
  • 300 ml habtejszín
  • 4 ek cukor
  • 1/2 vaníliarúd
  • 1 db citrom héja
  • 15 gr zselatin

Hozzávalók a tojáslikőrmázhoz:

  • 1-1,5 dl tojáslikőr
  • 2 gr zselatin

Elkészítés: A kekszet aprítógépben finomra daráljuk, majd hozzáadjuk a kemény vajat és azzal is átforgatjuk. A morzsalékos kekszet belenyomkodjuk egy tortaforma aljába és lehűtjük. A mascarponét beízesítjük, belekeverjük a felolvasztott zselatint és tejszínhabbal lazítjuk. Ráöntjük az alapra és hűtőbe helyezzük kb. 3 órára.

Likőrmáz: A tojáslikőrt összekeverjük az zselatinnal és ráöntjük a tortára. Lehűtjük.

Borítókép: Sopronmedia / Fodor Regina