Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Lakatos Márk a világ egyik legdrágább húsát készítette el – videó

Lakatos Márk a világ egyik legdrágább húsát készítette el – videó

Gasztro & Tourism

Lakatos Márk a világ egyik legdrágább húsát készítette el – videó

Gasztro & Tourism

Toronicza Péter 10:39

Van olyan drága wagyu hús, aminek az árából egy hónapra be lehet vásárolni.

Lakatos Márk imádja az ízeket valamint a gasztronómiát. A tudását már A Konyhafőnökben is megmutatta, ahol találkozott különleges húsfélékkel, de most úgy döntött, hogy beszerzi a világ egyik legdrágább alapanyagát, a wagyu húst.

Nem olcsó mulatság, a japán A5-ös kobe wagyu bélszínből például 1 kilogramm 119 ezer 900 forintba kerül. Ebből gyakorlatilag már bőven le lehet tudni a havi bevásárlást is.

A húsokat a márványozottságuk, erezettségük és zsírtartalmuk szerint osztályozzák. Minél több benne a zsír, annál minőségibb az alapanyag.

Az állatokat speciális takarmánnyal etetik, és különleges körülmények között tartják, ezért szökik az egekbe az ár. Persze vannak „olcsóbb” húsok is, a brazil bélszín például 16 ezer 990 forintba kerül.

Lakatos Márk az A5-ös wagyu bélszínből vásárolt, és hiába dolgozott már drága alapanyagokkal, azért ennél megremegett a térde. Nem maradunk le semmiről, mert az egészet rögzítették a Fókusz kamerái.

A kóstolásnál Márk azt mondta, hogy ha soha többé nem lesz párkapcsolata az életben, ez az ízélmény akkor is kárpótolja mindenért.

Borítókép: RTL offical - Fólusz