Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Előkerültek a Louvre-ból 40 éve ellopott műkincsek

Előkerültek a Louvre-ból 40 éve ellopott műkincsek

Gasztro & Tourism

Előkerültek a Louvre-ból 40 éve ellopott műkincsek

Gasztro & Tourism

BN 09:09

Hagyatékot átvizsgálva bukkantak rá a két reneszánsz műtárgyra. Szerdán kapta vissza őket a Louvre, negyven évvel azután, hogy ellopták azokat.

A 16. századi míves sisakot és egy páncéling hátrészét 1922-ben hagyományozta az intézményre a Rothschild család, és 1983. május 31-én lopták el máig nem tisztázott körülmények között, szerdán viszont visszakerült a híres múzeumba. A műtárgyakat egy katonai antikvitás szakértő bukkant rá, amikor arra kérték meg, hogy becsülje fel értéküket egy bordeaux-i lakos örökségében. A férfi egyből értesítette rendőrséget. A szakértők megerősítették, hogy ezek tényleg a negyven évvel ezelőtt ellopott műtárgyak. 

Azt viszont, hogy hogyan kerültek a cslád gyűjteményébe az ezüsttel, arannyal díszített műtárgyak, a bordeaux-i ügyészség által indított vizsgálat fogja kideríteni. 

„Biztos voltam abban, hogy egy napon előkerülnek, mivel ezek nagyon jellegzetes műtárgyak. Nem gondoltam azonban, hogy ilyen kedvező körülmények között, azaz Franciaországban, és hogy a két tárgy még mindig együtt van” 

- mesélte a Louvre örökségvédelmi főkurátora, Philippe Malgouyres.

Borítókép: Forrás: AFP