promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eger és Hajdúszoboszló volt a legnépszerűbb turisztikai célpont a járvány előtt
Borítókép:  turizmus.com
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az első helyen természetesen Budapest állt októberben. Innentől el is lehet felejteni a kimagasló őszi számokat.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) felmérést készített, hogy mik voltak a legnépszerűbb turisztikai célpontok októberben még a szigorítások előtt. Ezek között ott volt Budapest, Eger és Hajdúszoboszló is. A járvány közben már a nyakunkon volt, szóval inkább a hazai turizmus dübörgött az őszi szünetben.

Ez a számokon is látszik: októberben 627 ezer vendég érkezett a magyarországi szálláshelyekre, közülük 591 ezer volt hazai. A szálláshelyek 1,6 millió vendégéjszakát regisztráltak, ebből 1,4 milliót belföldi utazók töltöttek el.

Szeptemberhez hasonlóan ismét a szállodák voltak a legnépszerűbbek, az összes vendégéjszaka csaknem felét, 49 százalékát töltötték el itt az utazók. További 33 százalékot egyéb és magánszálláshelyeken, 10 százalékot panziókban, 4 százalékot pedig közösségi szálláshelyeken.

Kevés volt nálunk a külföldi, így nem sok mindent volt mit mérni, de a 44 százalékuk Budapestet választotta – bár ennek a többségét betudhatjuk üzleti útnak.

Az októberre hatályos rendelkezések alapján turisztikai céllal csak a visegrádi négyek országaiból érkezhettek külföldiek Magyarországra. Üzleti, tanulmányi vagy egészségügyi ellátási céllal azonban más országok állampolgárai is beléphettek. Ezért is lehetséges, hogy az októberi adatok alapján a legtöbb külföldi Ukrajnából, Németországból, Romániából, Dél-Koreából és Ausztriából érkezett.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás