promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Folytatódik a Budapest-Balaton kerékpárút építése
Borítókép:  PX
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ismét örülhetnek a kerékpárosok. Egyre közeledünk ahhoz, hogy Budapestről, egyenesen, mindenféle akadály nélkül egészen a magyar tengerig tekerhessünk. 

A soron következő biatorbágyi szakasz elkészítésére számos cég pályázott. A nyolc potenciális jelölt közül végül a Colas Út Építőipari Zrt. fog kivitelezni, összesen 295 millió forintért. 

A cég már jártas a bicikliút építésben, hiszen korábban a Budapest-Etyek közti kerékpáros útvonalat a KM Építő Kft.-vel közösen készíthették. 

A biatorbágyi, korábban vitákat kiváltó útra már régóta várnak a bringások. A 2,2 kilométeres, kétirányú közlekedésre alkalmas szakasz fejlesztése nagy előrelépés. A Budapestet a Balatonnal összekötő, 120 kilométeresre tervezett kerékpárútnak ugyan ez csak egy töredékét képzi, ám a biciklis turizmus fejlesztését szorgalmazó Kerékpáros Magyarország Szövetség szerint ez sem elhanyagolható.

Az idei évben jelentősen megnőtt a biciklisek száma. Talán köszönhető ez a fővárosban bevezetett változásoknak is, azonban a nyári időszak alatt a hazai tavak, így a Fertő-tó, Velencei-tó és Balaton körül is észrevehetően gyarapodott a kétkerűek száma. 

A kerékpárosok számának közel kétszeres növekedését regisztrálták a tavalyi szezonhoz képest.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás