Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ausztriában rengetegen a nyaralás után kapták el koronavírust

Ausztriában rengetegen a nyaralás után kapták el koronavírust

Gasztro & Tourism

Ausztriában rengetegen a nyaralás után kapták el koronavírust

Gasztro & Tourism

Toronicza Péter 10:14

Nem túl rózsás a helyzet a szomszédos országban, ahol négy és fél hónapos csúcson volt az új koronavírus fertőzöttek száma.

Elég drasztikusan, 303 fővel nőtt az új koronavírus fertőzöttek száma Ausztriában péntekről szombatra. Utoljára április elején regisztráltak ekkora napi növekedést. Az osztrák egészségügyi minisztérium szerint egyelőre nincsen ok a pánikra, mivel a fertőzés nem tömeges, inkább kisebb közösségeken belül terjed.

A kormány persze felfigyelt arra, hogy a koronavírussal fertőzöttek harmada a külföldi nyaralásból tért haza, ezért tovább fogják szigorítani a határellenőrzést.

Elrendelték, hogy hétfőtől már a Horvátországból Ausztriába belépők számára is kötelező lesz vagy negatív koronavírusteszt bemutatása már a határátlépéskor vagy annak vállalása, hogy az érintett a beutazást követő 48 órán belül elvégezteti a tesztet, és amíg nincs eredmény, addig otthoni karanténban marad.

Ez eddig csak Koszovóból, Szerbiából vagy Bosznia-Hercegovinából beutazók számára volt kötelező, tehát Magyarország továbbra sincs a listán. A szigorítással egyidejűleg hétfőtől egy héten át a Horvátországból hazatérők ingyenes koronavírus-tesztelésre jelentkezhetnek egy külön erre a célra létrehozott forró vonalon, a 1450-es telefonszámon.

A sok magyar érintő másik terülten, vagyis Nagy-Britanniában immár az egymást követő ötödik napon volt ismét ezer fő fölött az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma.

(via MTI/APA/Reuters)

Borítókép: JOE KLAMAR / AFP